VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

Deze maand staat de scholfilet in het zonnetje. Een echte Hollandse delicatesse! De schol is een magere vissoort met een neutrale smaak en daarom ook heel geschikt voor bijvoorbeeld kinderen of als eerste kennismaking met het eten van vis.

De schol kan heel gebakken worden, gefileerd bereid worden of als gevuld rolletje. Doordat de scholfilet in onze eigen kustwateren wordt gevangen, is dit een betaalbaar vissoort.
Het seizoen van de schol loopt van Koningsdag tot Sint Maarten (11 november), een lange periode om van deze smakelijke vis te genieten!
De schol leeft op de bodem van de zee, vlakbij de kust. De eerste zes weken na de geboorte zwemt de vis rechtop, daarna gaat de vis liggend proberen te zwemmen. Eén van de ogen schuift dan een stukje op, zodat beide ogen aan de bovenkant komen te liggen.

Epos heeft met deze vissoort weer lekkere recepten bedacht. Bijvoorbeeld de Smokey Schol, de scholfilet afgelakt met een BBQ saus met een rokerige smaak op een bedje van groente. Of wat dacht u van de Fruitige Scholfilet; op een bedje van aardappelschijfjes met een heerlijke smaak van mango en sinaasappel.

Onze rayon managers helpen u graag verder met deze recepten of nog meer inspiratie en ideeën!
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Recepten van de week

Recepten van de week

Regelmatig publiceren we nieuwe recepten in diverse vakbladen, maar wat als u die nu gemist heeft? Dan hebben we hier een handig weekoverzicht waarin we deze en andere recepten uitlichten.

​Vis van de maand: mosselen

​Vis van de maand: mosselen

Bij veel mensen begint het al te kriebelen voordat de eerste mosselen weer in de winkel liggen. Gelukkig voor hen is het mosselseizoen lekker lang. Volop genieten dus van deze weekdiertjes, een mooie kans voor de visspecialist! Deze maand is de mossel vis van de maand.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief