VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

Deze maand staat de scholfilet in het zonnetje. Een echte Hollandse delicatesse! De schol is een magere vissoort met een neutrale smaak en daarom ook heel geschikt voor bijvoorbeeld kinderen of als eerste kennismaking met het eten van vis.

De schol kan heel gebakken worden, gefileerd bereid worden of als gevuld rolletje. Doordat de scholfilet in onze eigen kustwateren wordt gevangen, is dit een betaalbaar vissoort.
Het seizoen van de schol loopt van Koningsdag tot Sint Maarten (11 november), een lange periode om van deze smakelijke vis te genieten!
De schol leeft op de bodem van de zee, vlakbij de kust. De eerste zes weken na de geboorte zwemt de vis rechtop, daarna gaat de vis liggend proberen te zwemmen. Eén van de ogen schuift dan een stukje op, zodat beide ogen aan de bovenkant komen te liggen.

Epos heeft met deze vissoort weer lekkere recepten bedacht. Bijvoorbeeld de Smokey Schol, de scholfilet afgelakt met een BBQ saus met een rokerige smaak op een bedje van groente. Of wat dacht u van de Fruitige Scholfilet; op een bedje van aardappelschijfjes met een heerlijke smaak van mango en sinaasappel.

Onze rayon managers helpen u graag verder met deze recepten of nog meer inspiratie en ideeën!
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

​Barbecuetrends en -tips

​Barbecuetrends en -tips

Epos geeft drie tips waarmee u als versspecialist inspeelt op actuele barbecuetrends.

Barbecuesauzen

Barbecuesauzen

De barbecuesauzen van Epos maken elk barbecue-assoriment compleet. Deze keer lichten we een aantal sauzen uit met recepten die u kunt inzetten bij de barbecue. Natuurlijk kunt u ook zelf uw favoriete recept uitzoeken. Klik dan op de saus en kies voor het tabje 'recepten'.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief