Marinadesaus Schnitzel van Epos
Epos Marinadesaus Schnitzel is een chocoladebruine marinade die schnitzels de juiste smaak en ‘bite’ geeft. De kruidenmarinade op waterbasis ruikt heerlijk naar de ingrediënten die de boventoon voeren: mosterd, paprika en een vleugje nootmuskaat. Door het (ongepaneerde) vlees 24 uur in de met water verdunde marinadesaus te laten liggen, wordt het vlees sappiger en krijgt het een hartige smaak die aan Oostenrijk doet denken. Na het paneren ontstaat bij het bakken een extra knapperige korst. Marinadesaus Schnitzel van Epos bevat geen fosfaten.Voor de ultieme schnitzel
Wil je je klanten de ultieme schnitzel aanbieden? Met Epos-marinadesaus Schnitzel maak je de filetlapjes, kipdijlapjes en alle andere vleeslapjes die je gaat paneren supermals. Giet de marinade royaal als saus over de schnitzels en laat deze een nacht inwerken. Doe dit bij voorkeur onder vacuüm. De schnitzel blijft dan drie dagen langer vers en is altijd paneerklaar. Na 24 uur is de marinadesaus geheel in het vlees getrokken en kun je de schnitzels (ongekruid) afpaneren. Belangrijk: verdun de marinade voor gebruik met water (100 gram marinade en 100 gram water per kilo schnitzel).Tip: paneer de gemarineerde schnitzels voor een extra knapperig resultaat met Epos Paneermix. Kies bij kiplapjes Epos Paneer Zomer/Fantasie voor een aantrekkelijke geeloranje presentatie.